Voor uw tuinaanleg en tuinonderhoud
Miedwei 6, Surhuizum

Tuinonderhoud ; seizoensonderhoud gedurende het groeiseizoen

Het seizoensonderhoud van tuin en terrein gedurende het groeiseizoen zal veelal het maaien van gras, snoeien van hagen en beplanting zijn en schoonhouden van bestrating zijn kortom:

Het wekelijks of tweewekelijks maaien van het gazon. Ook is het raadzaam nogmaals te bemesten. Het gras kan gemulcht worden waarbij het versnipperd blijft liggen als voeding of opgevangen en afgevoerd.

Het onkruidvrij houden van beplantingen en uitvoeren van zomersnoei. Hierbij worden uitgebloeide planten afgeknipt zodat ze in de nazomer nogmaals kunnen bloeien. Daarnaast is het een goede periode voor een aantal bomen te snoeien omdat je bijvoorbeeld een kastanje of esdoorn in het voorjaar niet kunt snoeien vanwege het bloeden uit de snoeiwond.

Ook is het de tijd om hagen te knippen wat het beste in juni en september kan. Ook moet de bestrating vrij gehouden worden van vuil en onkruid, hoe schoner de straat is des te minder kans op hergroei van onkruid en mos. 

 

Ook voor al deze werkzaamheden geldt dat we naast het nodige handgereedschap en klein motorisch gereedschap als kettingzagen heggenscharen en bosmaaiers die we zowel op benzine nu ook op accu hebben ook over het materieel beschikken om grotere terreinen aan te pakken.

 

 

 

Maaien van gazon