Voor uw tuinaanleg en tuinonderhoud
Miedwei 6, Surhuizum

Grondbewerking: de start

De aanleg van een tuin begint met de grondbewerking. Dit is een belangrijke stap want als dit niet goed gebeurt zit men later met de gevolgen. Als de grond teveel in gereden is of een oude graszode wordt niet goed doorgespit zal men later veelal problemen krijgen met water wat niet goed weg wil zakken in de grond. De tuin blijft nat en planten groeien niet goed.
Waar bestrating komt te liggen is het ook van belang om dit goed uit te graven en voldoende zand en of puingranulaat aan te voeren voor een goede fundering.

Ook als men plannen heeft om te verbouwen kan het wenselijk zijn om alvast na te denken wat men na de verbouwing verder met de tuin wil. Zo kan efficiënt werken nogal kostenbesparend zijn, bijvoorbeeld als er een garage of aanbouw gebouwd wordt en dit in combinatie gedaan wordt met het grondwerk ten behoeve van de tuin.

Wij beschikken zelf over materieel als een minigraver en mini laadschop, desgewenst werken wij met enkele vaste bedrijven samen als er bijvoorbeeld veel grond of zand verzet en verreden moet worden.