Voor uw tuinaanleg en tuinonderhoud
Miedwei 6, Surhuizum

Grondwerk: de start

De aanleg van een tuin begint met de grondbewerking. Dit is een belangrijke stap want als dit niet goed gebeurt zit men later met de gevolgen. Als de grond teveel in gereden is of een oude graszode wordt niet goed doorgespit zal men later veelal problemen krijgen met water wat niet goed weg wil zakken in de grond. De tuin blijft nat en planten groeien niet goed. Als dit achteraf hersteld moet worden is dat een grote kostenpost.
Waar bestrating komt te liggen is het ook van belang om dit goed uit te graven en voldoende zand en of puingranulaat aan te voeren voor een goede fundering. Er moet op gelet worden dat de maatvoering goed is want het is vervelend als je aan het straten toe bent er geen zand maar grond ligt waar je wil straten.

Kabels en leidingen:

Ook moet gezien worden hoe de waterafvoer is van bijvoorbeeld de bestrating, zodat alle leidingen en buizen meegenomen kunnen worden tijdens het grondwerk. Ook als men plannen heeft om te verbouwen kan het wenselijk zijn om alvast na te denken wat men na de verbouwing verder met de tuin wil. Zo kan efficiënt werken nogal kostenbesparend zijn, bijvoorbeeld als er een garage of aanbouw gebouwd wordt en dit in combinatie gedaan wordt met het grondwerk ten behoeve van de tuin ook aan te leggen elektra, gas of water kan vast worden meegenomen.

 

 

 

 

 

 

 

Materieel:

Wij beschikken zelf over materieel als een minigraver, mini tractor en mini laadschop deze zijn zowel in kleinere ruimtes als ook in grotere ruimtes goed in te zetten en zijn voorzien van alle benodigde werktuigen om nagenoeg alle voorkomende werkzaamheden uit te voeren. Ook werken wij met enkele vaste bedrijven samen als er bijvoorbeeld veel grond of zand verzet en verreden moet worden en er groot materieel ingezet moet worden.